perjantai 29. elokuuta 2014

Häät Kartanon tapaan

Kartanossa vietettiin viikonloppuna häitä! Tai tarkemmin ottaen vihkiminen suoritettiin Tampereen maistraatissa 21.8. ja siunaaminen Aleksanterin kirkossa 23.8. Kirkossa häämarssina kuultiin Erkki Melartinin Prinsessa Ruususen ja lämminhenkisen toimituksen päätteeksi vielä Toivo Kuulan Häämarssi. Hääautona toimi meidän yhteinen harrastuskohteemme, Lada Samara, jonka pienoismalli esiintyi myöhemmin illalla myös kakun koristeena. Kävipä vielä niin, että kirkolle saavuttaessa sulhaskuljettimena toiminut hääautomme ohitti morsiamen kyydin. Tyylillemme uskollisesti siis otimme pienen autokilpailun jopa siunaustilaisuuteen.


Hääautonamme ja häiden teemana toimi yhteinen harrastuksemme, Lada Samara. Olihan varsinainen hääpäiväkin tietysti 21/08, mukaillen siis Ladamme mallinumeroa, joka on 2108. Samaramme mainittiin myös papin puheessa ja myöhemmin tarjotun hääkakun koristelu jatkoi tietysti teemaa sekin.


Varsinaista hääjuhlaa vietimme lähimpien ystävien ja sukulaisten kera Juhlaravintola Maisassa, Tampereen Maisansalossa. Jos johonkin juhlassamme panostimme, se oli ehdottomasti ruoka, eikä tämän suhteen jouduttu pettymään. Menuun sisältyi monenlaista alkupalaa, paljon erilaisia kalavaihtoehtoja ja pääruokana mureaksi kypsytetty härkä toi mehevyyttä kokonaisuuteen. Koska ruokailu alkoi jo ennen kolmea iltapäivällä, tarjosimme illan hämärtyessä vielä iltapalaa vieraillemme. Maanläheinen ranskalaisista perunoista ja lihapullista koostunut hiukopala kävikin kaupaksi, vaikka kenelläkään tuskin oli varsinaisesti nälkä vielä tuolloinkaan.

Hääjuhla ei toki mennyt aivan suunnitelman mukaan ja kaikessa tohinassa sellaiset perinteiset ohjelmanumerot kuten morsiamen ryöstö sekä hääkimpun ja morsiamen itse tekemän upean sukkanauhan heitot jäivät toteutumatta. Samoin osa suunnitelluista valokuvista jäi ottamatta, mutta lupasimme jo järjestää ensimmäiseksi hääpäiväksi vielä pukujen kera studiokuvauksen sukulaistemme kera.

On suuri ilo ja helpotus saada kutsua vihdoin Saanaani vaimokseni ja rouva Lintulaksi. Kartanossa on nyt emäntä, kuten kuuluu olla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti